Zorg bij kwekerij Vogelvlucht

Sinds 2006 bieden we bij kwekerij Kaljouw dagbesteding aan kinderen en (jong)volwassenen met o.a. Autisme Spectrum Stoornissen (ASS), ADHD, psycho-sociale problematiek en LVB. Ook bieden wij logeeropvang en in beperkte mate wonen voor mensen met een laag-complexe zorgvraag. 


Ons motto is: 'niets moet, alles mag'. 

Dit behoeft natuurlijk enige uitleg en nuancering.

Dankzij de veelheid van mogelijkheden op en rondom de zorgkwekerij is er voor elk van onze deelnemers wel wat wils.
Deelnemers die dol op dieren zijn kunnen zich uitleven met het uitlaten en het borstelen van de honden, de konijntjes, de ezels en pony's, het voeren en het helpen uitmesten van de stallen en eieren rapen bij onze kippen.

Anderen kunnen in onze ruime kantine naar behoefte o.a. knutselen, schilderen, tekenen, samen praten of een spelletje doen.

Deelnemers met groene vingers zijn welkom om te helpen in de kassen van de kwekerij en in de (moes)tuin.
Ligt de interesse meer bij klussen op het erf, houthakken of -zagen en timmerwerkzaamheden, is hier ook volop mogelijkheid toe.

Een en ander vindt plaats onder deskundige begeleiding van professionele zorgverleners, volgens een vooropgesteld plan en met een doelstelling. Wij hebben regels en werken met afspraken, waarbij wij er echter naar streven onze deelnemers het gevoel te geven van keuzevrijheid en eigen regie.

'Niets moet alles mag' staat bij ons voor denken in kansen in plaats van verplichtingen.


Vanwege de prachtige ligging van onze zorgkwekerij, in de natuur nabij het Veerse Meer, kunnen wij in ons aanbod naast de dagbestedingsmogelijkheden op de kwekerij zelf, ook gebruik maken van de omgeving voor onze activiteiten. Afhankelijk van het weer kunnen we wandelingen maken door het Zeeuwse polderlandschap, fietsen, ritjes maken met ons paard en wagen en in de zomermaanden ook kanoën en zwemmen.


Onze zorgkwekerij is onderdeel van de Stichting Zorgboeren Zuid (SZZ) Wilt u hier meer over weten? Gaat u dan naar de website https://www.zorgboerenzuid.nl/ en klik bij locaties op https://www.zorgboerenzuid.nl/zorgboeren/vogelvlucht/Neemt u gerust vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.